Jag är student

Starta din karriär hos Axholmen

Vad söker Axholmen?

Vill du jobba som managementkonsult och samtidigt utveckla ett tillväxtbolag? Då är Axholmen något för dig! I november 2021 har vi en rekryteringsdag och kommer inom kort ut med datum för start hösten 2022.

Har du några frågor? maila rekrytering@axholmen.se.

Axholmen söker dig med en masterexamen som ingenjör eller ekonom från ett välrenommerat universitet, med goda akademiska resultat och relevanta erfarenheter vid sidan av studierna.

Du känner igen dig i beskrivningen:

 • Nyfiken – du tilltalas av att kastas ut i nya utmaningar och ta egna initiativ
 • Analytisk – du har förmågan att strukturera och lösa problem
 • Prestigelös team player – du har förmågan att sätta kollektivet i första hand
 • Entreprenöriell – du tilltalas av att vara med och bygga företaget
 • Social förmåga – du har förmågan att bygga förtroende hos kund och kollegor

Varför Axholmen

Tidig exponering mot kund och mot seniora kollegor

Små projektteam och tätt samarbete med kunden ger dig stort ansvar och exponering mot såväl kund som seniora kollegor.

Positiv, öppen och inkluderande kultur

Alla medarbetare, oavsett position, uppträder prestigelöst med stor respekt för individen – både professionellt och utanför arbetet.

Tidigt delaktig i affärsutveckling

Utöver att utveckla kunders företag ges du möjlighet att bidra till Axholmens utveckling.

Konkurrenskraftig ersättning

Vi erbjuder en kompensation i linje med konkurrenter för att attrahera och behålla de bästa talangerna.

Work-life balance

En rimlig arbetsbelastning och möjligheten att proaktivt styra sina veckor möjliggör ett liv utanför jobbet – vilket ses som en självklarhet på Axholmen.

Detta säger vår kollega Diana om hur det är att arbeta på Axholmen

Axholmen värderar att alla medarbetare är med och bygger upp företaget och det finns därför en stark drivkraft av att alla i företaget ska trivas och ständigt utvecklas. Som junior får man tidigt vara med och ta ansvar i projekt med stöd från seniora kollegor. Första tiden på Axholmen har verkligen levt upp till mina förväntningar, jag kände mig som en del av företaget redan innan min första dag och jag fick tidigt utvecklande och intressanta uppgifter i projekt.

Diana Henningsson

Vill du veta mer om Axholmen eller har du några andra frågor? Kontakta mig gärna på diana.henningsson@axholmen.se.

Rekryteringsprocess och intervjutips

Intervjuprocess för studenter

Inför rekrytering av studenter till våra Associate positioner med start 2021 anordnar vi intervjuer löpande under hösten. Vår rekryteringsprocess sker i år helt digitalt. För att ansöka skicka CV, personligt brev och betygssnitt till rekrytering@axholmen.se

Du bör komma väl förberedd till intervjuerna:

 • Tänk igenom vad det är hos Axholmen som tilltalar dig och varför du är en bra match
 • Gå igenom kravprofilen och fundera över var du har dina styrkor och svagheter
 • Skriv ner förväntningar och frågetecken du har kring en anställning på Axholmen
 • Träna case, även om du har gjort case-intervjuer tidigare

Tänk på följande inför caseintervjun:

 • Ställ förtydligande frågor – din intervjuare är inte din fiende utan vill hjälpa dig
 • Få inte panik om du inte känner till branschen ifråga – det förväntas inte av dig
 • Se intervjun som en möjlighet att visa upp hur du fungerar och beter dig som konsult – inte som ett läxförhör där du måste komma fram till rätt svar
 • Gå inte vilse i detaljerna – fokusera på det väsentliga och använd hypoteser
 • Summera slutsats och rekommendation – visa din förmåga att få fram budskap

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och ta del av vår integritetspolicy

Jag heter Alexander och har nyligen befunnit mig i den ovan beskrivna rekryteringsprocessen. Alla konsulter på Axholmen har utöver sin roll som konsult också möjligheten att ta ett internt ansvar för att driva utvecklingen av Axholmen som bolag. Som nytillskott har jag tagit delat ansvar för vår Associate-rekrytering, vilket bland annat innebär att anordna studenteventet och rekryteringsdagen som båda äger rum under höstterminen.

Alexander Fahnehjelm

Har du frågor om ett event, rekryteringsprocessen eller hur det är att jobba på Axholmen? Hör jättegärna av dig till mig på alexander.fahnehjelm@axholmen.se. Hoppas att vi ses i höst!

Så säger våra medarbetare

Möjligheten att kombinera projekt som verkligen gör skillnad med ett liv utanför arbetet är det som gör Axholmen speciellt! Då vi vill att management consulting ska kunna vara ett långsiktigt karriärsval krävs att både ens utveckling och välbefinnande är prioriterat, vilket märks varje dag av varje projekt. Därtill finns en stark sammanhållning där varje person gör skillnad – både i gemenskapen och i vidareutvecklingen av Axholmen.

Oliver Back

På Axholmen ger arbetet med utmanande arbetsuppgifter i team med trevliga och erfarna kollegor stora utvecklingsmöjligheter. Jag uppskattar även känslan av att vara del av en mindre aktör på stark frammarsch, där alla medarbetare utgör en viktig del av bolaget och dess utveckling. Som junior konsult innebär detta en möjlighet att tidigt vara del i arbete utöver projektleverans – exempelvis rekrytering, marknadsföring eller försäljning.

Viktor Modrow

Det bästa med Axholmen är den inkluderande kultur där alla från dag ett bjuds in till att vara med i utvecklingen att driva bolaget framåt. Lägg till detta en mix av spännande kunder, utmanande projekt och kunniga kollegor och du har ett vinnande koncept där personlig utveckling är ofrånkomligt. Som helhetsbetyg får Axholmen 5/5 Lenovos!

Felix Andersson

Med mångårig erfarenhet från tidigare strategikonsultbolag vågar jag säga att Axholmen sticker ut. Vi får kunders förtroende att leverera några av de mest spännande uppdragen i branschen och lämnar ett unikt avtryck i marknaden genom sättet vi levererar projekt. Som medarbetare ges du möjlighet till tidigt ansvar och möjlighet att påverka i en snabbfotad och entreprenöriell miljö, omgiven av skarpa kollegor. Vi är också ett härligt gäng som gillar att ha kul på jobbet!

Oscar Stjernborg