Jag är student

Starta din karriär hos Axholmen

Vad söker Axholmen?

Vill du jobba som managementkonsult och samtidigt utveckla ett tillväxtbolag? Då är Axholmen något för dig! Håll utkik efter vår intervjudag för studenter som vi bjuder in till under hösten

Axholmen söker dig med en masterexamen som ingenjör eller ekonom från ett välrenommerat universitet, med goda akademiska resultat och relevanta erfarenheter vid sidan av studierna.

Du känner igen dig i beskrivningen:

 • Nyfiken – du tilltalas av att kastas ut i nya utmaningar och ta egna initiativ
 • Analytisk – du har förmågan att strukturera och lösa problem
 • Prestigelös team player – du har förmågan att sätta kollektivet i första hand
 • Entreprenöriell – du tilltalas av att vara med och bygga företaget
 • Social förmåga – du har förmågan att bygga förtroende hos kund och kollegor

Varför Axholmen

Tidig exponering mot kund och mot seniora kollegor

Små projektteam och tätt samarbete med kunden ger dig stort ansvar och exponering mot såväl kund som seniora kollegor.

Positiv, öppen och inkluderande kultur

Alla medarbetare, oavsett position, uppträder prestigelöst med stor respekt för individen – både professionellt och utanför arbetet.

Tidigt delaktig i affärsutveckling

Utöver att utveckla kunders företag ges du möjlighet att bidra till Axholmens utveckling.

Konkurrenskraftig ersättning

Vi erbjuder en kompensation i linje med konkurrenter för att attrahera och behålla de bästa talangerna.

Work-life balance

En rimlig arbetsbelastning och möjligheten att proaktivt styra sina veckor möjliggör ett liv utanför jobbet – vilket ses som en självklarhet på Axholmen.

Detta säger våra kollegor Viktor och Diana om hur det är att arbeta på Axholmen

Viktor HÃ¥kansson

Jag valde att börja på Axholmen direkt efter Industriell ekonomi i Linköping för den goda gemenskapen, det starka resultatfokuset och respekten för work-life-balance. Det är också skälen till att jag fortsatt jobbar kvar efter fem år. Hela tiden har jag haft seniora kollegor nära till hands för att både utmanas och lära mig snabbare. Samtidigt har jag också från dag ett arbetat tillsammans med kundorganisationen för att förstå de faktiska utmaningarna de har. För varje år har mina arbetsuppgifter ändrat karaktär, från dataanalys och enklare intervjuer som junior, till att idag ansvarar för såväl projektleverans som att teamet både utvecklas och trivs. Nu hoppas jag vi blir fler!

Viktor Håkansson

Vill du veta mer om Axholmen eller har du några andra frågor? Kontakta mig gärna på viktor.hakansson@axholmen.se

Axholmen värderar att alla medarbetare är med och bygger upp företaget och det finns därför en stark drivkraft av att alla i företaget ska trivas och ständigt utvecklas. Som junior får man tidigt vara med och ta ansvar i projekt med stöd från seniora kollegor. Första tiden på Axholmen har verkligen levt upp till mina förväntningar, jag kände mig som en del av företaget redan innan min första dag och jag fick tidigt utvecklande och intressanta uppgifter i projekt.

Diana Henningsson

Vill du veta mer om Axholmen eller har du några andra frågor? Kontakta mig gärna på diana.henningsson@axholmen.se

Rekryteringsprocess och intervjutips

Intervjudag för studenter

Varje höst anordnar vi en intervjudag för studenter där vi rekryterar till Associate positioner med start kommande höst.

Du bör komma väl förberedd till intervjuerna:

 • Tänk igenom vad det är hos Axholmen som tilltalar dig och varför du är en bra match
 • Gå igenom kravprofilen och fundera över var du har dina styrkor och svagheter
 • Skriv ner förväntningar och frågetecken du har kring en anställning på Axholmen
 • Träna case, även om du har gjort case-intervjuer tidigare

Tänk på följande inför caseintervjun:

 • Ställ förtydligande frågor – din intervjuare är inte din fiende utan vill hjälpa dig
 • Få inte panik om du inte känner till branschen ifråga – det förväntas inte av dig
 • Se intervjun som en möjlighet att visa upp hur du fungerar och beter dig som konsult – inte som ett läxförhör där du måste komma fram till rätt svar
 • Gå inte vilse i detaljerna – fokusera på det väsentliga och använd hypoteser
 • Summera slutsats och rekommendation – visa din förmåga att få fram budskap

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och ta del av vår integritetspolicy

Jag heter Therese och som alla konsulter på Axholmen har jag utöver min roll som konsult också möjligheten att ta ett internt ansvar för att driva utvecklingen av Axholmen som bolag. I mitt fall brinner jag för rekrytering och jag har därför fått ansvaret för vår Associate-rekrytering. Det innebär bland annat att anordna studenteventet och rekryteringsdagen som båda äger rum under höstterminen.

Har du frågor om ett event, rekryteringsprocessen eller hur det är att jobba på Axholmen? Hör jättegärna av dig till mig på therese.isacson@axholmen.se. Hoppas att vi ses i höst!

Så säger våra medarbetare

Jag tog examen från Linköpings universitet i juni och började på Axholmen nu i höst. Jag hade hört gott om företaget på förhand och väl på plats på rekryteringsdagen fick jag en väldigt bra magkänsla av Axholmen så när jag fick erbjudandet tackade jag självklart ja! Från dess fram tills att jag började har jag blivit inbjuden till alla sociala evenemang, och kände mig redan som en del av gänget när jag väl började. Jag är väldigt nöjd med både det stöd och förtroende jag fått från mina seniora kollegor från start. För mig är Axholmen ett managementkonsultbolag med riktigt sunda värderingar kring allt som rör personlig utveckling, gemenskap och ansvar.

Oscar Danielsson

Möjligheten att kombinera projekt som verkligen gör skillnad med ett liv utanför arbetet är det som gör Axholmen speciellt! Då vi vill att management consulting ska kunna vara ett långsiktigt karriärsval krävs att både ens utveckling och välbefinnande är prioriterat, vilket märks varje dag av varje projekt. Därtill finns en stark sammanhållning där varje person gör skillnad – både i gemenskapen och i vidareutvecklingen av Axholmen.

Oliver Back

En av många fördelar med just Axholmen är att man tidigt i karriären får ta eget ansvar i leveransen mot kund, vilket innebär en utmaning som ger fantastisk utveckling på kort tid. Samtidigt har vi en stark kultur som är både ödmjuk och inkluderande och som verkligen har förgyllt min första tid här på Axholmen. Variationen och utmaningen som arbetet medför tillsammans med de härliga kollegorna gör att varje dag blir både rolig och spännande för mig som Associate.

Therese Isacson

På Axholmen ger arbetet med utmanande arbetsuppgifter i team med trevliga och erfarna kollegor stora utvecklingsmöjligheter. Jag uppskattar även känslan av att vara del av en mindre aktör på stark frammarsch, där alla medarbetare utgör en viktig del av bolaget och dess utveckling. Som junior konsult innebär detta en möjlighet att tidigt vara del i arbete utöver projektleverans – exempelvis rekrytering, marknadsföring eller försäljning.

Viktor Modrow

Det bästa med Axholmen är den inkluderande kultur där alla från dag ett bjuds in till att vara med i utvecklingen att driva bolaget framåt. Lägg till detta en mix av spännande kunder, utmanande projekt och kunniga kollegor och du har ett vinnande koncept där personlig utveckling är ofrånkomligt. Som helhetsbetyg får Axholmen 5/5 Lenovos!

Felix Andersson