Prisoptimering

Sju framgångsfaktorer som i hög grad påverkar acceptansgraden för prisjusteringar

För många företag kommer majoriteten av intäkterna från en befintlig kundbas i form av löpande avtal eller nya affärer från befintliga kunder. Prisjusteringar eller transition till en ny prismodell kan vara mycket viktiga värdeskapare – Här delar vi sju framgångsfaktorer som vi anser i hög grad påverkar acceptansgraden oberoende av industri och geografi.

Skrivet av: Carl-Adam Wåhlstedt & Milosz Tersmeden

Dela

Prisoptimering

 

1) Power of data – Use data analysis for new insights and to balance inherent intuition

2) Mitigate risk – Understand risks and mitigate potential negative effects, pilot before full roll out

3) Timing – Use timing triggers to increase acceptance rate of commercial changes

4) Rationale – Be proactive and ensure that commercial changes “make sense” for the customer

5) Psychology – Educate on common psychological pitfalls to break old habits

6) Guidance driven by experience and results – Use a fact-based approach to anchor initiatives and inspire the organization by introducing success stories to show “it is possible”

7) Work together – Gain trust, share common pitfalls from real life cases and share the pricing optimization tool box

Vill du veta mer? Kontakta författare och ansvarig partner

Bakgrund
Carl-Adam har tidigare erfarenhet inom kapitalförvaltning. Dubbel civilingenjörsutbildning i flygteknik och reglerteknik från KTH i Stockholm och Grande École Supaero i Toulouse, Frankrike. Avklarat två nivåer av CFA programmet.

Vad som motiverar mig
Tankekrävande och varierande affärskritiska utmaningar. Att leverera projekt som ger tydliga resultat för kunden.

Varför jag valt att arbeta på Axholmen
Axholmen är ett modernt konsultbolag med en unik leveransmodell och sunda värderingar.

Bakgrund
Milosz har sedan starten 2007 varit med och grundat och utvecklat Axholmen. Han har tidigare erfarenhet av management consulting från Andersen Consulting (numera Accenture), och en civilingenjörsexamen inom Elektroteknik och Telecom från KTH.

Vad som motiverar mig
Jag bokstavligen älskar consulting på det sättet vi gör det på Axholmen. Det är väldigt stimulerande och en stor förmån att få förtroendet från våra kunder att hjälpa dem i affärskritiska initiativ hela vägen från strategi tills vi få se det faktiska resultatet av arbetet vi gör tillsammans.

Varför jag valt att arbeta på Axholmen
Det är unikt att till vardags kunna kombinera affärskritiska utmaningar med de bästa kollegorna. Tillsammans utvecklar vi Axholmen på vår resa mot att vara det självklara valet för våra kunder, samtidigt som vi skapar en arbetsplats där consulting kan bli ett långsiktigt karriärsval.

Kontakta oss gärna för mer information eller för att boka ett förutsättningslöst möte

  Ta del av våra Whitepapers

  Hållbar resursplanering – fem nyckelsteg för att lyckas

  Potentialen inom resursplanering är stor hos många företag men är sällan en fokusfråga för ledningen och förväntas bara fungera. En framgångsrik och hållbar resursplanering innebär fördelar för företaget genom bättre kvalitet och kundnöjdhet, ökad produktivitet (ca 10% enligt erfarenhet) samt ökad medarbetarnöjdhet, t ex tydlighet kring förväntan på arbetsuppgifter, utrymme för kompetensutveckling.

  Läs mer

  Kostnadsreduktion – konkreta tips för att maximera resultatet

  Kostnader som över tid ökat i förhållande till intäkterna, nya förutsättningar på marknaden eller behov av att frigöra kapital? Det finns många drivkrafter till att minska ett företags kostnader. Oavsett anledning och inneboende potential i företaget är genomförande av ett kostnadsreduktionsprogram oftast förknippat med utmaningar.

  Läs mer

  Läs mer om hur vi kan hjälpa ert företag

  Om Axholmen